‘Güneş' yeniden doğmak istiyor

‘Güneş

2.5 yaşındaki lösemi hastası Ahmet Güneş'in babası Barbaros Güneş, 1 yıldır kemik iliği bekleyen çocuğunun kemoterapiye alındığını söyledi. Yeşil kart ile sağlık hizmeti aldıklarını belirten Güneş, her gün Ankara'ya gidip gelmelerinin kendilerini maddi ol

AKRABALARIN İLİKLERİ TUTMUYOR

Kırıkkale’de yaşayan Barbaros Güneş, lösemi hastası oğlu Ahmet Güneş’e uygun bir ilik bulunması için 1 yıldır hastane, hastane gezdiğini uygun bir ilik bulunması için çabaladığını söyledi.Oğlunun hastalığının AML (akut myeloblastik lösemi) lösemi alt tipi hastalığı olduğunu belirten Güneş, tedavinin Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi’nde olduğunu ve masraflarının giderek arttığını bildirdi.Yeşil kart ile sağlık hizmeti aldıklarını belirten Güneş, kentte bulunan bürokratlardan ve işadamlarından yardım beklediklerini ifade etti. Ailelerinden yaklaşık 15 kişiden ilik nakli testinin yapıldığı ancak hiçbir iliğin oğluna uymadığını belirten Güneş, umutlarının kan bankalarından gelecek iyi haberde olduğunu kaydetti.

 

ANKARA’YA GELİP GİTMEK ZOR OLUYOR

Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavisi süren ve enfeksiyon riski bulunan Ahmet’in kemoterapiye aldığını ve genel sağlık durumunun da şimdilik iyi olduğunu ifade eden baba Barbaros Güneş, hastalığın daha da artacağından korktuklarını ifade etti.Bazı ilaçların ücretlerini karşılamakta zorlandıklarını belirten Güneş, oğlunun yeniden hayata tutunması için mutlak suretle ilik bulunması gerektiğini kaydetti. 8 milyon nüfusa sahip İsrail’de 1 milyon bağışçının olduğunu, Türkiye’de ise bu sayının yalnızca 40 bin olduğunu belirten Güneş, herkesin bağış yapması gerektiğini söyledi.

 

HERKESİN DUYARLI OLMASI GEREKİYOR

Güneş konuşmasının devamında şu ifadelere verdi, “Türkiye’de kan bankalarında ki bağışların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bağışçıların ayıracağı 1 saat belki Ahmet’i, belki de başka bir çocuğu hayata bağlayacak. Ama gördük ki, insanlar nereye ve nasıl bağış yapılacağını bilmiyor. Devlet de bu konuda gerekli duyarlılığı göstermiyor. Ülkemizin ulusal bir ilik bankası var. Sadece Çapa Tıp Fakültesi ile Ankara`daki İbn-i Sina Hastanesi`nde ilik bankaları var. Bu konuda hazırlanmış bir kamu spotu bile yok. Kırıkkale’de ki 28 lösemi hastası aynı kaderi paylaşıyor. Tedavisi zor, ilik bulmak çok zor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



1

KIRIKKALE’DE BİR İLK!

2

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

3

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

4

Artık randevu daha kolay

5

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

6

Pes doğrusu!

7

Kovid-19’da kötü değiliz